Druk zijn is iets anders dan productief zijn. Herkenbaar?

Welke kwaliteiten hebben sommige verkopers die bijzonder succesvol zijn, terwijl anderen moeite hebben om fatsoenlijk te verkopen? Het belangrijkste verschil tussen topverkopers en de rest is dat ze productief zijn. 

Topverkopers weten het verschil te maken tussen druk zijn en productief zijn. Hiermee weten ze te focussen op het leveren van resultaten. Opvallend aan slechte of middelmatige verkopers is dat ze altijd druk zijn. Dag in, dag uit rennen ze van afspraak naar afspraak, maar weten nauwelijks echt te scoren.

Topverkopers, aan de andere kant, zijn altijd productief. Ze lijken geen last te hebben van een overvolle agenda of dat ze teveel te doen hebben. Ze laten een absolute focus zien in wat gedaan moet worden en om resultaten te halen.

Heb je er genoeg van om altijd maar het gevoel te hebben druk te zijn en wil je je bedrijf naar een hoger plan brengen door meer productief te zijn? Wellicht dat de volgende zeven aanwijzingen je kunnen helpen:

1) Verklein je takenlijst, drastisch!
Een hele lange lijst met taken betekent meestal dat je heel druk bent zonder prioriteiten of dat je er bij voorbaat al moedeloos van wordt en wat anders gaat doen. 
Kort je lijst in tot 2 tot 5 meest belangrijke taken die je bedrijf verder helpen. De rest is ruis.

2) Geef iedere taak een waarde
Doe hier vooral niet te lang over. Geef je 2 tot 5 taken een grof getal waarmee je uitdrukt hoeveel toegevoegde waarde wordt geleverd aan je bedrijf. 
Je zult merken dat er taken op je korte lijst staan die niet significant bijdragen. Prima dat deze taken toch gedaan worden vandaag, maar begin altijd met die paar taken die het meeste opleveren. 

3) Optimaliseer je werkruimte
Als je gemakkelijk afgeleid bent, zorg dan voor een werkruimte waar je die enkele taken ook ongestoord kunt uitvoeren. Focus is de sleutel tot het afronden met hoge kwaliteit.

4) Elimineer tijdverspillers
Neem een paar dagen om op te schrijven wat in je in blokken van 30 minuten de gehele dag doet. Het zal je verbazen hoeveel blokken geen enkele bijdrage leveren aan je bedrijf of je leven. 

5) Zet ze uit, je smartphone, tablet en de notificaties op je computer
Telefoontjes, email, social media zijn je grootste vijand om de belangrijkste taken van iedere dag af te maken. Als je ze wel toelaat, ben je vervolgens weer druk om het alsnog af te krijgen.

6) Ontspan!
De gehele dag focus hebben is onmogelijk. Ontspan en relax. Neem gezonde pauzes, maak een wandeling. Neem de tijd voor de lunch. Daarna is er als vanzelf weer ruimte voor focus.

7) Oordeel niet te hard over jezelf
Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Als je alleen maar focused op een paar belangrijke taken, dan zal soms iets te lang genegeerd worden. 
Dat is prima, want je hebt je tijd gericht op wat het meest belangrijk voor je was. 

Focus!

 

Bron: Stacey Alcorn http://www.entrepreneur.com/article/242319

-----

Voortaan onze blogs in uw mailbox ontvangen?  SCHRIJF ME IN

Roel Smelt